Po meczu Pogoń – Śląsk do klubu spłynęło sporo uwag, które dotyczyły smaku podawanego na stadionie piwa. Dziś odbyło się spotkanie przedstawicieli Pogoni z operatorem gastronomicznym oraz producentem piwa.
Piwo z części beczek charakteryzowała nadmierna kwaskowość. – Ostatnia partia piwa, która częściowo była serwowana podczas środowego meczu, była poniżej naszej normy jakości – przyznaje szef Nowego Browaru Artur Kałużny. – Powzięliśmy kroki, aby taka sytuacja nie wystąpiła ponownie. Wprowadzamy także dodatkowe narzędzia kontroli jakości, które wyeliminują te problemy.
Producent zobowiązał się przeprowadzić w najbliższych dniach szczegółową analizę, prowadzącą do zapewnienia właściwej jakości piwa od najbliższego spotkania. – W przyszłym tygodniu będziemy mogli powiedzieć o tym więcej i na pewno to zrobimy – zapowiada A. Kałużny. – Bardzo zależy nam na tym, żeby zaspokajać oczekiwania kibiców, a przy tym wciąż rozwijamy park maszynowy, by zachować ciągłość i standardy produktu.
Komentarze w serwisie www.PogonSportNet.pl zamieszczane przez jego użytkowników są ich prywatną opinią. Serwis nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeśli jednak administratorzy dostrzegą naruszanie dóbr osobistych, zmuszeni będą do usunięcia komentarza, a w przypadku powtarzania się sytuacji, zablokowania konta użytkownika.
Trwa ładowanie komentarzy...